De mogelijkheden om textiel te laten bedrukken

Bij ons kan je terecht voor het laten bedrukken van textiel met logo of tekst. Als officieel dealer van STANLEY/STELLA, bieden wij je duurzame en kwalitatief hoogwaardige kledingopties die ideaal zijn voor zowel casual als professioneel gebruik. Dit partnerschap garandeert dat dit niet alleen stijlvol is, maar ook vervaardigd is met respect voor mens en milieu. Hieronder vertellen wij je graag meer over de uitgebreide mogelijkheden die wij als textieldrukkerij bieden voor textiel printen door middel van zeefdruk of DTF-technieken.

Wilt u textiel laten bedrukken?

Bezoek onze showroom Bel ons op 0235421747

Zeefdrukken

Wanneer je textiel wilt laten printen, kan je kiezen voor zeefdrukken. Bij zeefdruk wordt er gebruikgemaakt van een zeefdrukraam bestaande uit gaas. Op het gaas wordt een film van het ontwerp geplaatst. Deze film bestaat uit delen die wel licht doorlaten en delen die geen licht doorlaten. Met behulp van uv-licht worden de delen waar geen licht doorheen komt weggespoeld, zodat de inkt hierdoor heen kan. De inkt wordt door het gaas gedrukt op de kleding of het relatiegeschenk dat daar precies onder ligt. Bij meerdere kleuren wordt elke kleur afzonderlijk opgebracht. Deze klassieke druktechniek is alleen mogelijk op vlakke oppervlaktes, zeefdruk is daarom perfect voor onder andere het laten bedrukken van textiel met een logo of tekst.

Zeefdruktransfers

Naast zeefdruk zijn transfers een veel gebruikte methode om textiel te laten bedrukken met een logo of tekst. Bij transferdruk wordt de opdruk op een stuk transferpapier aangebracht. Met behulp van een pers op hoge temperatuur worden de kleding en het papier tegen elkaar gedrukt. De druk en hitte zorgen ervoor dat de inkt op het transferpapier loslaat en zich hecht op het product. Transfers zijn in verschillende kwaliteiten leverbaar:

Zeefdruk transfer

De opdruk wordt met zeefdruktechniek, zoals hierboven omschreven, op een drager aangebracht, en daarna op het textiel geperst. Dit is ideaal voor artikelen die niet met direct-zeefdruk in meerdere kleuren bedrukt kunnen worden (bijv. jassen). Bovendien is het mogelijk de transfers in grotere hoeveelheden te bestellen en op voorraad te houden voor toekomstig gebruik. Deze transfers zijn ook in zware kwaliteit leverbaar voor bijvoorbeeld werkkleding.

DTF transfer

In tegenstelling tot traditionele bedrukkingstechnieken om textiel te printen, maakt DTF gebruik van een High-Res printer die inkt direct op transferfolie aanbrengt, waardoor we gedetailleerde en kleurrijke prints kunnen maken met een uitstekende kwaliteit. Of je nu een opvallend logo, een uniek ontwerp of een gepersonaliseerde boodschap wilt, DTF maakt het mogelijk.


DTF onderscheidt zich van andere druktechnieken door enkele opmerkelijke voordelen. Allereerst biedt DTF een uitstekende hechting op diverse stofsoorten, waaronder katoen, polyester en zelfs gemengde materialen. Dit resulteert in een blijvende bedrukking die bestand is tegen wassen en langdurig gebruik. Bovendien maakt DTF het mogelijk om levendige en complexe ontwerpen met scherpe details en heldere kleuren te creëren.

Flex-transfers

Hierbij wordt het ontwerp per kleur uitgesneden uit speciale folie en vervolgens op de kleding geperst. Het voordeel is dat deze manier van textiel laten bedrukken zeer geschikt is voor kleine aantallen of personaliseren van kleding (denk aan rugnummers/namen bij kleding voor sport). Het nadeel kan zijn dat de kleurkeuze beperkt is tot het aantal kleuren waarin de folie leverbaar is, dit komt niet altijd exact overeen met huisstijlkleuren.

Zeefdrukken op textiel

Zeefdrukken is een manier van printen dat op elke vorm van textiel toegepast kan worden. Deze manier van textiel laten bedrukken, bijvoorbeeld met een logo of tekst, levert de mooiste kwaliteit en een snelle levertijd (ook bij grote aantallen).

Plastisol Print

Voor de sterke prints gebruiken we plastisol. Deze inkt is milieuvriendelijk doordat het vrij is van metalen, weekmakers en oplosmiddelen. Plastisol is inkt op basis van pvc en is daardoor kleurecht en duurzaam.

Waterbasis inkten

Waterbasis inkten

Voor een print die voelt alsof het onderdeel is van de stof, gebruiken we op water gebaseerde inkten. Tevens sparen wij hier het milieu mee dus zetten wij dit veel in op fairtrade kleding. Wij geven voorrang aan organische of gerecyclede materialen die zorg dragen voor jouw huid en het milieu.

TRANSFERDRUKKEN

Transferdrukken is ook een vorm van textiel printen en is de beste oplossing voor full colour afdrukken (ook leverbaar in kleine oplages).

Digitale Transfer

We printen een digitaal full colour ontwerp op een vinyl drager. Met de drukpers brengen we het ontwerp aan op het textiel.

Zeefdruk Transfer

De zeefdruk transfer is een belangrijke techniek om een ontwerp op moeilijker bereikbare plekken op textiel te printen.

Flex Transfer

Flex Transfer is de beste manier van textiel printen bij een ontwerp met één kleur en een kleine oplage.

Kom langs in onze showroom en verken de mogelijkheden

Wanneer je textiel wilt laten bedrukken of textiel wilt laten borduren met een tekst of logo, doe je dit bij ons. Of je nu als particulier iets persoonlijks zoekt of als bedrijf op zoek bent naar professionele kleding, wij hebben diverse opties voor je klaarstaan en diverse tevreden klanten. Kom langs in onze showroom in Haarlem om de mogelijkheden te ontdekken en inspiratie op te doen.