ZEEFDRUKKEN

Bij zeefdruk wordt er gebruikgemaakt van een zeefdrukraam bestaande uit gaas. Op het gaas wordt een film van het ontwerp geplaatst. Deze film bestaat uit delen die wel licht doorlaten en delen die geen licht doorlaten. Met behulp van een UV licht worden de delen waar geen licht doorheen komt weggespoeld, zodat de inkt hierdoor heen kan. De inkt wordt door het gaas gedrukt op de kleding of het relatiegeschenk dat daar precies onder ligt. Bij meerdere kleuren wordt elke kleur afzonderlijk opgebracht. Deze klassieke druktechniek is alleen mogelijk op vlakke oppervlaktes, zeefdruk is daarom perfect voor onder andere het bedrukken van textiel.

ZEEFDRUK TRANSFERS

Naast zeefdruk zijn transfers een veel gebruikte methode om textiel te bedrukken. Bij transferdruk wordt de opdruk op een stuk transferpapier aangebracht. Met behulp van een pers op hoge temperatuur worden de kleding en het papier tegen elkaar gedrukt. De druk en hitte zorgen ervoor dat de inkt op het transferpapier loslaat en zich hecht op het product. Transfers zijn in verschillende kwaliteiten leverbaar:

Zeefdruk transfer

De opdruk wordt met zeefdruktechniek zoals hierboven omschreven op een drager aangebracht, en daarna op het textiel geperst. Ideaal voor artikelen die niet met direct-zeefdruk in meerdere kleuren bedrukt kunnen worden (bijv. jassen). Bovendien is het mogelijk de transfers in grotere hoeveelheden te bestellen en op voorraad te houden voor toekomstig gebruik. Deze transfers zijn ook in zware kwaliteit leverbaar voor bijv. bedrijfskleding.

DTF transfer

In tegenstelling tot traditionele bedrukkingstechnieken, maakt DTF gebruik van een High-Res printer die inkt direct op transferfolie aanbrengt, waardoor we gedetailleerde en kleurrijke prints kunnen maken met een uitstekende kwaliteit. Of je nu een opvallend logo, een uniek ontwerp of een gepersonaliseerde boodschap wilt, DTF maakt het mogelijk.

DTF onderscheidt zich van andere druktechnieken door enkele opmerkelijke voordelen. Allereerst biedt DTF een uitstekende hechting op diverse stofsoorten, waaronder katoen, polyester en zelfs gemengde materialen. Dit resulteert in een blijvende bedrukking die bestand is tegen wassen en langdurig gebruik. Bovendien maakt DTF het mogelijk om levendige en complexe ontwerpen met scherpe details en heldere kleuren te creëren.

Flex-transfers

Hierbij wordt het ontwerp per kleur uitgesneden uit speciale folie en vervolgens op de kleding geperst. Het voordeel is dat dit zeer geschikt is voor kleine aantallen of personaliseren van kleding (denk aan rugnummers / namen bij sportkleding). Nadeel kan zijn dat de kleurkeuze beperkt is tot het aantal kleuren waarin de folie leverbaar is, dit komt niet altijd exact overeen met huisstijlkleuren.

ZEEFDRUKKEN OP TEXTIEL

Zeefdrukken kan op elke vorm van textiel. Het levert de mooiste kwaliteit en een snelle levertijd ook bij grote aantallen.

Plastisol Print

Voor de sterke prints gebruiken we plastisol. Deze inkt is milieuvriendelijk doordat het vrij is van metalen, weekmakers en oplosmiddelen. Plastisol is inkt op basis van pvc en is daardoor kleurecht en duurzaam.

Waterbasis inkten

Voor een print die voelt alsof het onderdeel is van de stof gebruiken we op water gebaseerde inkten. Tevens sparen wij hier het milieu mee dus zetten wij dit veel in op fairtrade kleding. Wij geven voorrang aan organische of gerecyclede materialen die zorg dragen voor uw huid en het milieu.

TRANSFERDRUKKEN

Transferdrukken zijn de beste oplossing voor full color afdrukken en ook leverbaar in kleine oplages.

Digitale Transfer

We printen een digitaal full color ontwerp op een vinyl drager. Met de drukpers brengen we het ontwerp aan op het textiel.

Zeefdruk Transfer

De zeefdruk transfer is een belangrijke techniek om een ontwerp op moeilijker bereikbare plekken te plaatsen.

Flex Transfer

Flex Transfer is de beste oplossing bij een ontwerp met 1 kleur en een kleine oplage.